Als er een verbouwing van je badkamer op de planning staat, zal je merken dat je vooraf veel keuzes moet gaan maken. Elk element in de badkamer moet met elkaar samenwerken om er een prettige, maar ook praktische ruimte van te maken. Vaak is de basis een bad, douchecabine, toilet en het wastafelmeubel al snel uitgekozen. Een kwestie van uittekenen waar alles komt en je bent klaar. Of toch niet? Dit zijn dingen waar je misschien aan gedacht hebt bij het inrichten van je badkamer.

Een plek voor je doucheproducten

Je kunt op veel verschillende manieren je doucheproducten opbergen in de douche. Dit kan makkelijk ergens neergezet worden of je kunt een plankje of bakje aan de douchestang of wand monteren. Maar als je toch de badkamer gaat verbouwen, zorg dan dat je een mooi plekje voor je doucheproducten maakt.  Zo kun je bijvoorbeeld bij een inloopdouche heel mooi een nisje maken. Hier kun je al je producten in zetten en staan ze niet direct in het zicht. Je kunt je shampoo online kopen en kijken naar producten met mooie verpakkingen. Zo geeft het meteen een chic en stijlvol gevoel als je producten in het nisje staan.

Genoeg opbergruimte

Om van je badkamer een mooie plek te creëren waar je helemaal tot rust kunt komen, moet je zeker rekening houden met genoeg opbergruimte. Dit kun je het beste al doen met de inrichting natuurlijk, in plaats van dat je het pas later gaat toevoegen. Zorg dat je genoeg ruimte creëert om alles op te slaan. Werk bijvoorbeeld in de hoogte met planken en gebruik een nis voor in de douche. Het is wel zo fijn als Beautyplaza weer een goede aanbieding hebt en je het allemaal kan opbergen in de badkamer zonder dat het een rommel wordt.

De verlichting

Je zou denken dat verlichting vanzelfsprekend is in een ruimte en je er niet over na hoeft te denken. Toch is het een essentieel onderdeel waar je een groot verschil mee kan maken in de badkamer. Zeker omdat je de badkamer voor verschillende doeleinden kan gebruiken, is het wel fijn om de verlichting aan te kunnen passen. Een fellere lamp voor het doen van je make-up en juist weer wat zachtere verlichtingen voor wanneer je ontspannen in bad wilt zitten. Zo kan het fijn zijn om dimbare verlichting of spotjes in het plafond te plaatsen, maar daarbij wel te kiezen voor een spiegel met verlichting ingebouwd. Zo heb je voor alles de perfecte verlichting in de badkamer.

Hier had je niet aan gedacht bij het inrichten van de badkamer