Het interieur en de bijbehorende trends evolueren continu. Dit komt voornamelijk doordat persoonlijke voorkeuren veranderen en iedereen iets anders wil. Een recente trend die in de wereld van interieur opkomt, is de trend waarin functie gecombineerd wordt met schoonheid. Denk bijvoorbeeld aan kunstwerken die naast hun ontwerp nog een andere functie hebben: het verbeteren van de akoestiek. Dergelijke kunstwerken en andere accessoires zijn tegenwoordig steeds populairder. In dit artikel bespreken we het soort kunst die zowel trendy als functioneel is, namelijk de akoestische doeken.

Wat doet een slechte akoestiek met de mens?

Wellicht komt dit als een verrassing, maar de akoestiek van de ruimte waarin jij woont, werkt of vaak komt, heeft enorme gevolgen op hoe we ons voelen, hoe we functioneren en hoe we de ruimte ervaren. Of het nu de akoestiek betreft van jouw woonruimte, kantoor, of een andere ruimte, je wordt er door beïnvloed. Wanneer je bijvoorbeeld in een omgeving woont of werkt waar de akoestiek niet optimaal is en waar het bijvoorbeeld hol klinkt, kan dit zorgen voor een sfeer die niet prettig is. Daarnaast kan een slechte akoestiek in een ruimte stress, vermoeidheid en verminderde concentratie tot gevolg hebben. Dit wil je niet, natuurlijk. We zullen je daarom vertellen hoe je dit kunt oplossen.

Hoe werken akoestische doeken?

Nu duidelijk is wat een slechte akoestiek voor invloed kan hebben op jou als persoon, is het goed om te weten hoe je deze slechte akoestiek kan verbeteren. Een effectieve manier om de akoestiek van een ruimte te verbeteren, is door meubels en accessoires te plaatsen in de ruimte waar de akoestiek niet optimaal is. Een goede optie hiervoor is het plaatsen van tapijten en grote meubels gemaakt van stof en ander zacht materiaal. Hierdoor zal de betreffende ruimte minder hol of leeg klinken. Een ander voorbeeld van accessoires die je kunt plaatsen om de akoestiek te verbeteren, is het kopen en ophangen van akoestische doeken. Een akoestisch doek is een typisch product dat schoonheid combineert met een  functie. Net als stoffen meubels en accessoires, zijn ze gemaakt van zachte materialen die geluidsgolven absorberen en daarna weerkaatsen, waardoor de tijd dat geluid nagalmt wordt verkort. Hierdoor klinkt een ruimte minder leeg, of hol. Dit creëert een betere akoestiek in de ruimte. Goede oplossing, toch?

Voor iedereen een passende oplossing

Naast meubels, tapijten en akoestische doeken zijn er natuurlijk ook andere manieren om de akoestiek te verbeteren. Echter zijn deze niet allemaal even hip of passen ze niet allemaal in jouw interieur of kantoor. Daarom is het belangrijk dat een dergelijk product genoeg keuze heeft, waardoor er voor ieder wat wils is. De akoestische doeken bijvoorbeeld, zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, waardoor ze goed kunnen worden geplaatst in elk interieur. Niet geheel onbelangrijk, maar akoestische doeken zijn ook verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, dus er is voor elk budget wel een goede oplossing te vinden.

Kunst die de akoestiek verbetert? Dat kan!